Stanley Kubrick Collection (4K Ultra HD Blu-ray)

Stanley Kubrick Collection (4K Ultra HD Blu-ray)-
EUR € 52.20
Bekijk bij bol.com

Deze collectie van 3 films in 4K Ultra HD (Blu-ray) bevat 3 iconische films van regisseur Stanley Kubrick: The Shining, 2001 A Space Odyssey en Full Metal Jacket. Deze Amerikaans filmregisseur staat bekend als een van de meest vernieuwende en invloedrijkste filmregisseurs aller tijden.

The Shining
The Shining is een film op basis van een script dat regisseur Stanley Kubrick bewerkte naar het boek van Stephen King. Deze horror combineert levendig acteerwerk, een bedreigende achtergrond, dromerige tracking shots en de ene na de andere schok tot een macabere mijlpaal. In een kenmerkende rol speelt Jack Nicholson ("Heeeere's Johnny!") Jack Torrance, die naar het elegante, afgelegen Overlook Hotel is gekomen als opzichter buiten het seizoen met zijn vrouw (Shelley Duvall) en zoon (Danny Lloyd). Torrance is daar nog nooit eerder geweest… of toch wel? Het antwoord ligt in een spookachtige tijdlus van krankzinnigheid en moord.

2001 A Space Odyssey
2001: A Space Odyssey is een aftelling naar de toekomst, een wegenkaart voor het lot van de mensheid, een zoektocht naar het oneindige. Het is een schitterend, Oscar®-winnend staaltje visuele effecten, een fascinerend spel tussen mens en machine, een verbluffend mooie versmelting van muziek en beweging. Het is misschien wel het meesterwerk van regisseur Stanley Kubrick (die het scenario samen met Arthur C. Clarke schreef) ' en het zal ook de komende generaties blijven boeien, inspireren en betoveren. Kubrick begint zijn reis in de ruimte met een bezoek aan onze prehistorische aap-voorouders en maakt dan een sprong van duizenden jaren (via één van de meest duizelingwekkende overgangen ooit bedacht) naar de gekoloniseerde ruimte en schiet astronaut Bowman (Keir Dullea) uiteindelijk de onbekende wereld van de ruimte in, wellicht op weg naar onsterfelijkheid. 'Open the pod bay doors, HAL'. Laat de unieke en overweldigende en mysterieuze reis beginnen.

Full Metal Jacket
In 1987 komt Stanley Kubrick met Full Metal Jacket, een film gebaseerd op de roman The Short Timers van Gustav Hasford. Matthew Modine, Vincent D’Onofrio en R. Lee Ermey – als de helse drilinstructeur – spelen de sterren van de hemel in Stanley Kubricks aangrijpende kroniek over een groep jonge mariniers tijdens de Vietnamoorlog. Met als het boek, bestaat de film uit twee delen. In deel 1 traint drilinstructeur Hartman zijn rekruten zonder enige genade. Het tweede deel volgt de getrainde groep, inmiddels marinier, op hun roemloze lijdensweg door de puinhopen van Vietnam.

-

Keir Dullea
Jack Nicholson
Matthew Modine