4K Laptops

4K-laptopNaast 4K televisies en beeldschermen komen er steeds meer laptops beschikbaar die ook zijn voorzien van de 4K resolutie.

Dat betekent dat het aantal pixels overeenkomt met 4x een Full HD scherm. Dit resulteert in een overdreven hoge pixeldichtheid waarbij de pixels haast niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.

Voor dagelijks gebruik is dit uiteraard niet nodig maar bij het spelen van games, het kijken van films en andere specifieke toepassingen (CAD tekenaars) kan het toch een duidelijke meerwaarde bieden.

Om goed met de hoge resolutie overweg te kunnen zijn deze laptops voorzien van een zware videokaart. Met de laptop versies van de nieuwe generatie Nvidia GTX 1000 series, worden energiezuinige 4K resoluties steeds beter bereikbaar.

Scaling
Om te voorkomen dat alles heel klein wordt weergegeven, zoals icoontjes en websites, wordt er gebruik gemaakt van scaling. In windows kun je instellen dat alles op bijvoorbeeld 400% groter wordt weergegeven. Zo ondervind je geen ‘hinder’ van de hoge resolutie.

De meeste van deze laptops zijn voorzien van een IPS display. Deze techniek staat onder andere garant voor grote kijkhoeken met stabiele kleurweergaves. Ook alle Retina gelabelde schermen zijn voorzien van IPS.

 

 

Wat kost een laptop met 4K scherm?

Populairste 4K laptop

Populaire 4K gaming laptops

  • MSI, Acer, Lenovo, Dell
    15,6″-17,3″ met nieuwe generatie GTX 10 videokaarten
    vanaf € 1.599,- (Coolblue)

 

 

 

4K Gaming laptops – Bol.com

Zie ook:

 

 

Top

info[at]4k-uhd.nl