4K Spelers

Met een 4K speler kun je 4K videobestanden afspelen, Youtube 4K streamen etc.

Hieronder een aantal opties om 4K content met een losstaande speler op een scherm af te spelen.

4K Blu-ray spelers

Met alleen een 4K Blu-ray speler kun je 4K Blu-ray schijfjes afspelen. Meestal zijn deze spelers ook in te zetten voor 4K streaming diensten.

Er zijn er verschillen in ondersteuning tussen de verschillende HDR standaarden. HDR10+ vindt je bij Panasonic. Dolby Vision bij Sony (vanaf UBP-X700).

EUR € 279.0
Speel 4K Blu-rays af en geniet van films in hoge kwaliteit.Dankzij de HDR ondersteuning is het beeld helder en kleurrijk en zie je veel details in donkere beelden.Door de DSEE HX opschaaltechniek klinkt het geluid kristalhelder.Er wordt geen hdmi kabel meegeleverd.
Reviewcijfer: 9.1 (61)
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
Bekijk bij bol.comCoolblue
EUR € 217.0
Speel 4K Blu-rays af en geniet van films in hoge kwaliteit.De Blu-ray speler speelt Hi-res audiobestanden af, waardoor je meer detail hoort in muziek.Doordat er maar 1 hdmi uitgang op de speler zit, is het niet mogelijk meerdere apparaten aan te sluiten.
Reviewcijfer: 9.1 (34)
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
Bekijk bij bol.comCoolblue
EUR € 271.0
Door de Dolby Vision technologie geniet je van video's die helderder zijn en een beter contrast en kleurweergave hebben dan HDR Blu-ray spelers.Speel 4K Blu-rays af en geniet van films in hoge kwaliteit.Er wordt geen hdmi kabel meegeleverd.
Reviewcijfer: 8.4 (34)
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
EUR € 269.0
Speel 4K Blu-rays af en geniet van films in hoge kwaliteit.Je geniet van scherpe beelden dankzij de HCX processor.Dankzij de ingebouwde smart tv speel je apps als Netflix af op de Blu-ray speler.Er wordt geen hdmi kabel meegeleverd.
Reviewcijfer: 8.9 (21)
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
Bekijk bij bol.comCoolblue

  • De Sony UBPX800M2 verschilt van de Sony UBP-X700 o.a. door de metalen behuizing (=stiller).
  • De Panasonic DP-UB824 verschilt van de DP-UB424 door de beschikking over analoge 7.1 audio outputs, Dolby Atmos en Dolby vison ondersteuning.
  • Alleen bij de Panasonic’s kun je helderheid van ondertiteling aanpassen.
  • Panasonic’s staan bekend om goede HDR->SDR conversie. Dit kan handig zijn om op een beamer het beeld goed te krijgen.
  • Zorg voor goede kwaliteit High Speed HDMI kabels, zeker bij lange afstanden (7,5m) voor goede 4K HDR overdracht. Je kunt voor lange afstanden ook HDMI glasvezel kabels gebruiken.
  • Voor HDR Blu-ray weergave moet je tv beschikken over een HDMI 2.0a aansluiting.

Zie ook

Xbox Series X en Playstation 5

De nieuwste consoles van Microsoft en Sony zijn in staat te fungeren als 4K Blu-ray speler. Zowel de playstation 5 als de Xbox series X zijn voorzien van HDMI 2.1. Bij vergelijkingen komt de Playstation 5 iets beter uit de bus, zowel qua beeld als stabiliteit.

Beide apparaten kunnen alleen HDR10 Blu-ray disc’s afspelen. De premium HDR formaten Dolby Vision en HDR10+ worden hierbij dus niet ondersteund. De Xbox Series X ondersteunt wel Dolby Vision maar dan alleen voor games.

Houd er rekening mee dat consoles meer lawaai maken dan een standalone 4K Blu-ray speler.

Xbox One S & Xbox One X

xbox-one-s

Ook de vorige generatie Xbox-en zijn voorzien van ondersteuning voor 4K Blu-ray en HDR.

4K streaming & mediaspelers

Chromecast met Google TV

De nieuwe 3e generatie Chromecast met Google TV voorziet in 4K streaming ondersteuning met High dynamic range (HDR10, HDR10+, Dolby Vision).

Het is de opvolger van de Chromecast Ultra, maar dan voorzien van Google TV, afstandbediening, bluetooth. Ook wordt het streamen van games ondersteund met Google Stadia.

 Zie ook

Vele andere spelers met eigen besturingssystemen of Android versies zijn beschikbaar. Sommige vragen meer toewijding van de gebruiker maar zijn aantrekkelijk geprijsd.

Zie ook:

Top

info[at]4k-uhd.nl