Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u44309p55207/domains/4k-uhd.nl/public_html/wp-content/themes/responsive/core/includes/functions-extentions.php on line 23

4K Spelers

Met een 4K speler kun je 4K videobestanden afspelen, Youtube 4K streamen etc.

Hieronder een aantal opties om 4K content met een losstaande speler op een scherm af te spelen.

4K Blu-ray spelers

Met alleen een 4K Blu-ray speler kun je 4K Blu-ray schijfjes afspelen. Meestal zijn deze spelers ook in te zetten voor 4K streaming diensten.

Er zijn verschillen in ondersteuning tussen de verschillende HDR standaarden. HDR10+ vindt je bij Panasonic. Dolby Vision bij Sony (vanaf UBP-X700).

  • De Sony UBPX800M2 verschilt van de Sony UBP-X700 o.a. door de metalen behuizing (=stiller).
  • De Panasonic DP-UB824 verschilt van de DP-UB424 door de beschikking over analoge 7.1 audio outputs, Dolby Atmos en Dolby vison ondersteuning.
  • Alleen bij de Panasonic’s kun je helderheid van ondertiteling aanpassen.
  • Panasonic’s staan bekend om goede HDR->SDR conversie. Dit kan handig zijn om op een beamer het beeld goed te krijgen.
  • Zorg voor goede kwaliteit High Speed HDMI kabels, zeker bij lange afstanden (7,5m) voor goede 4K HDR overdracht. Je kunt voor lange afstanden ook HDMI glasvezel kabels gebruiken.
  • Voor HDR Blu-ray weergave moet je tv beschikken over een HDMI 2.0a aansluiting.

Zie ook

Console als 4K Blu-ray speler

Xbox Series X en Playstation 5

De nieuwste consoles van Microsoft en Sony zijn in staat te fungeren als 4K Blu-ray speler. Zowel de playstation 5 als de Xbox series X zijn voorzien van HDMI 2.1. Bij vergelijkingen komt de Playstation 5 iets beter uit de bus, zowel qua beeld als stabiliteit. Houd er rekening mee dat consoles meer lawaai maken dan een standalone 4K Blu-ray speler.

Beide apparaten kunnen alleen HDR10 Blu-ray disc’s afspelen. De premium HDR formaten Dolby Vision en HDR10+ worden hierbij dus niet ondersteund. De Xbox Series X ondersteunt wel Dolby Vision maar dan alleen voor games.

Vorige generatie: Xbox One S, Xbox One X, Playstation 4 Pro

xbox-one-s

Ook de vorige generatie Xbox’-en zijn voorzien van ondersteuning voor 4K Blu-ray en HDR.

De Playstation 4 Pro kan wel 4K afspelen maar geen 4K Blu-ray’s.

4K streaming & mediaspelers

Chromecast met Google TV (4K)

De nieuwe 3e generatie Chromecast met Google TV (4K) voorziet in 4K streaming ondersteuning met High dynamic range (HDR10, HDR10+ ,HLG én Dolby Vision).

De 4K versie is de opvolger van de Chromecast Ultra, maar dan voorzien van Google TV, afstandbediening en bluetooth. Er is een brede ondersteuning van streamingsdiensten.

 Zie ook

4K mediaspelers

Vele andere 4K mediaspelers met eigen besturingssystemen of Android versies zijn beschikbaar. Ondersteuning van streamingsdiensten is niet altijd volledig.

Zie ook:

Top

info[at]4k-uhd.nl

Available for Amazon Prime